NO EN
SC21 MAX GA-bilde.png

Ny kontrakt - bygg 40

 Stadyard AS på Raudeberg har signert kontrakt med Kenfish II AS på Averøy om bygging av et kombinert garn-/autolinefartøy. Fartøyet er designet av Seacon AS i Måløy og har betegnelsen SC21 «MAX» med lengde 20,99 meter og bredde 10 meter. Fartøyet får verftets byggenummer 40 og skal leveres i juni 2018.

 

Ledende på design av fiskefartøy

Seacon har jobbet med utvikling av SC21-designet i et omfattende forprosjekt, sammen med rederiet og verftet. Spesielt rederiets høye fokus på kvalitet og fiskebehandling har vært avgjørende. Det er videre lagt stor vekt på sikkerhet og komfort for mannskapet.

«-Dette er nybygg nummer 19 med Seacon-design, og nybygg nummer 5 med Seacon-design fra Stadyard/Blaalid. Seacon har i flere år jobbet med utvikling nye konsepter for denne fartøytypen, og som har mange likhetstrekk med større kystfartøy som Seacon tidligere har designet. Denne kontrakten er enda en bekreftelse på Seacon sin ledende posisjon innen design av fiskefartøy», sier Rune-Stian Nybakk, daglig leder i Seacon AS.

Fjerde nybyggingskontrakten siden overtakelsen i 2012

«-Vi er svært fornøyd med å ha fått være med å utvikle dette fartøyet sammen med rederiet og Seacon. Den nye kontrakten er et resultat av gode tilbakemeldinger på de prosjektene vi har gjennomført, og markedets tillit til at vi leverer kvalitetsprodukter av høyeste klasse», sier Agnar Lyng, daglig leder i Stadyard AS. Dette er den fjerde nybyggingskontrakten Stadyard har inngått siden overtakelsen av Blaalid i 2012. Over nyttår skal bygg nr. 39 «T.A Senior» leveres, et kombinert not- og snurrevadfartøy på 14,99 m, også av Seacon-design. Stadyard er et kombinert nybyggings- og reparasjonsverft og opplever god tilgang på oppdrag. Både rederi og verft har stort fokus på å utvikle og benytte lokale underleverandører. Dette styrker næringsgrunnlaget og kompetansen i våre lokalmiljø.

 

Hoveddata:

SC21 «MAX» blir rigget både for garn og autoline.

Lineutrustning for 60 000 krok leveres av Mustad Autoline AS.

Garnutrustning leveres av Netop AS.

Dekksarrangement levers av Stranda Prolog AS / Marel AS.

Hovedmotor type Yanmar 6EY17W leveres av Verlo AS.

Gir og propellanlegg leveres av Finnøy Gear & Propeller AS.

Hjelpemotorer type Baudouin 6W126S leveres av Bjørn Kristiansen Mek. Verksted AS.

Sidepropellere og hydraulikksystem leveres av MB Hydraulikk AS.

Kraner leveres av Dimo AS.

CO2 fryseri leveres av Nilsen Kulde AS.

 

Lengde o.a.: 20,99 m
Bredde: 10,00 m
Dybde til shelterdekk: 6,80 m
Fryserom: 190 m3

Ensilasjetanker: 25 m3
Brennolje: 70 m3

Innredning arrangert for 10 personer i 4 stk. 2-mannslugarer og 2 stk. 1-mannslugar.

Tilbake